پادکست ها که نام دیگر آن ها پاد پخش یا تدوین های صوتی می
باشد، شامل یک سری مجموعه های رسانه دیجیتالی هستند و کاربران می توانند با
استفاده از رسانه های دیجیتالی این پادکست ها را دریافت نموده و از آن
استفاده کنند. خیلی از افراد از پادکست به عنوان رادیو اینترنتی هم یاد می
کنند و در موضوعات مختلف و از روش های متفاوتی می توانید این پادکست ها را
دریافت کنید.
افراد زیادی تمایل دارند که برای آموزش محتوا و کسب و کار خود و موضوعات مختلف دیگر، پادکست بسازند اما آشنایی کافی با این موضوع ندارند و علاوه بر اینکه پادکست ها و اهداف آن ها را به خوبی نمی شناسند، نحوه ساخت پادکست را هم نمی دانند. در این مطلب سعی داریم تا شما را بیشتر با پادکست ها آشنا کنیم.
سوال خیلی از مخاطبان این است که چگونه یک پادکست خوب بسازیم؟ در این مقاله از سیلور رسانه در مورد ویژگی های پادکست ها و نحوه ساخت یک پادکست خوب صحبت خواهیم کرد. رسانه نقره ای که زمینه ی اصلی فعالیت خود را تحت عنوان فروشنده انواع سازه های نمایشگاهی معرفی می کند، برای آگاهی بیشتر کاربران در مورد موضوعات روز دنیای ارتباطات این مقاله را جمع آوری کرده است.
پادکست سازی و کوش دادن به پادکست در زبان فارسی هنوز آنقدر که باید جا نیفتاده است، ولی کم کم در بین کاربران محبوبیت پیدا کرده و به سمت ترقی و پیشرفت حرکت می کند. با توجه به اینکه پادکست ها کیفیت محتوای بالاتری نسبت به رادیو دارند، از وقتی که مرسوم شده اند، رشد طرفداران آن ها روز به روز سرعت بیشتری به خود می گیرد و یکی از علت های محبوبیت پادکست این است که افرادی که کار پادکست سازی را انجام می دهند، دستشان برای تولید محتوا باز است.
البته محدودیت هایی برای این افراد وجود دارد اما نسبت به رادیو، کار برای این افراد راحت تر است و یکی از مواردی که در مورد پادکست وجود دارد و باعث مزیت بیشتر آن ها نسبت به برنامه های رادیویی شده است، محدودیت زمانی برنامه های رادیویی است و وقتی که یک تایم مشخصی برای ساخت برنامه رادیویی اعلام می شود، باید حتماً در همان بازه زمانی، اخبار رادیویی تولید و عرضه شود و بیشتر از آن می تواند کل برنامه روزانه رادیو را به هم بریزد.
اما برنامه زمانی پادکست در دست فرد سازنده است و محدودیتی برای آن وجود ندارد و به همین علت است فردی که قصد تولید یک پادکست را دارد، میتواند دقیقاً با توجه به محتوایی که در دست دارد، زمان خود را تعیین کند و مجبور نیست مثل رادیو برای کش دادن مطلب و رسیدن آن به تایم مشخص، به بیراهه برود و یا اینکه از سر و ته مطالب بزند تا بتواند مطلب خود را در بازه ی زمانی که برایش تعیین می شود ارائه دهد و هیچ محدودیتی برای زمان تولید وجود ندارد.
یکی دیگر از مزیت های پادکست های خوب این است که برای تولید آن ها نیاز به وسایل و ابزار خاصی نیست و شما می توانید با تلفن همراه، رایانه و یا هر ابزار مشابهی پادکست را گوش بدهید و در هر حالت و مکانی که باشید می توانید به این پادکست ها دسترسی داشته باشید و این سهل الوصول بودن برای دریافت و استفاده باعث می شود حتی در مترو و اتوبوس و یا وسیله نقلیه و رختخواب بتوانید پادکست ها را گوش بدهید.
چگونه یک پادکست خوب درست کنیم؟
خیلی از افرادی که میخواهند وارد دنیای پادکست و پادکست سازی بشوند، این سوال را از تیم تولید محتوای سیلور رسانه می پرسند که آیا برای ساخت پادکست ها حتماً باید در یک استودیو حضور داشته باشند و نیازی به میکروفون حرفهای و وسایل ضبط این چنینی دارند؟ در پاسخ به این افراد باید بگوییم خیر، برای ساخت پادکست ها، نیازی به میکروفون، استودیو، سایت و غیره وجود ندارد و شما می توانید با کمترین امکانات هم پادکست های خوبی بسازید. ولی چیزی که در این مسیر اهمیت بسیار زیادی دارد و میتواند شما را خیلی زود در بین مخاطبانتان محبوب کند و دنبال کننده های شما را روز به روز افزایش دهد، محتوای خوب و با کیفیت است و رقابت بر سر محتوا باعث رشد خیلی از افراد می شود.
شاید در ابتدا بعضی از کانالهای مختلف به علت ترفندهایی که می دانند، مخاطب زیادی به سمت خود جذب کنند، اما دیری نخواهد گذشت که مخاطبان تنها کنار آن هایی خواهند ماند که محتوای بهتری در اختیارشان قرار می دهند و کیفیت کار را حفظ می کنند و دغدغه ی اصلیشان رفع نیاز مخاطبان است. حال باید به این موضوع بپردازیم که محتوای خوب از دید سیلور رسانه چه ویژگی هایی دارد؟ و فردی که تولید محتوا انجام می دهد باید به چه نکاتی توجه کند؟
ویژگی های محتوای خوب از نگاه استند رسانه چیست؟
با اینکه بیشتر از مزایای پادکست نسبت به رادیو صحبت کردیم، اما این واقعیت را باید قبول کرد که سازندگان برنامه های رادیویی سازمانهایی مثل رادیو صدای جمهوری اسلامی، بی بی سی و غیره می باشند که تیم حرفه ای و بسیار قوی پشت آن ها قرار دارد و شما برای اینکه بتوانید خودتان را تا سطح آن ها بالا بکشید مجبورید که با آن ها رقابت کنید و این مهم تنها با تولید محتوای خوب به دست می آید.
در واقع شما باید با محتوایی که تولید می کنید، به مخاطب این موضوع را القا کنید که می توانید آن ها را راضی نگه دارید و چیزی که آن ها میخواهند را برایشان فراهم می کنید. مخاطب باید در هر زمینه ای، چه محتوای آموزشی مانند آموزش زبان انگلیسی یا آموزش بورس و غیره و یا تبلیغات برندهای مختلف، با شما ارتباط برقرار کند و به شما اعتماد کند.
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که یک محتوای خوب دارد این است که مخاطبان با اشتیاق و با شوق آن را دنبال کنند و به آنها گوش دهند. این محتوا باید طوری باشد که پیوستگی خوبی داشته و این اشتیاق را در مخاطب ایجاد کند که تا انتهای موضوع دنبال شما بیاید. در غیر این صورت قطعا آن ها کارهای شما را رها خواهند کرد و با اینکه وقت زیادی روی ساخت پادکست صرف میکنید اما بازدهی که توقع دارید را نخواهید داشت و بعد از چند ماه که متوجه عدم پیشرفت کار خود می شوید، دلسرد شده و آن را رها می کنید.
نکته ی دیگری که لازم به ذکر است توجه به این مورد است که سعی کنید قبل از اینکه یک پادکست تولید کنید، هدف خود را به خوبی بررسی کنید و بعد به دنبال فراهم کردن ملزومات ساخت یک پادکست بروید.
از جمله مواردی که باید به آن توجه کنید این است که اول از خود بپرسید که آیا وقت تولید و ساخت پادکست را دارید یا خیر و سپس شروع به کار کنید. اگر در کار شما همه چیز هم به خوبی پیش رود، اما در انتها به علت نداشتن وقت آن را نیمه کاره رها کنید و از کیفیت آن بکاهید تاثیر منفی روی کار شما خواهد گذاشت.
مسئله دومی که باید از خود بپرسید و به آن صادقانه پاسخ دهید این است که آیا موضوع پادکستی که تصمیم به ساخت آن دارید برای شما جذاب است و نسبت به آن شوق و اشتیاقی دارید یا خیر؟ اگر پاسخ شما به این سوال منفی باشد بهتر است این کار را شروع نکنید، زیرا مخاطب به خوبی از نحوه بیان شما و محتوایی که در اختیارش قرار می دهید متوجه اشتیاق شما می شود و اگر خودتان اشتیاقی نداشته باشید نمی توانید آن را به مخاطب القا کنید و مسئله آخر این است که آیا تصمیم دارید با ساخت پادکست ها به درآمد زایی برسید و از آن پول بدست بیاورید؟
بهتر است در ابتدای مسیر برای ساخت پادکست ها خیلی توقع مالی زیادی نداشته باشید. ممکن است پادکست های شما آنقدر خوب باشد که بعد از دو قسمت یا دو اپیزود خیلی زود اسپانسر به سمت شما جذب شود و پیشنهاد های مالی خوبی بگیرید، اما امکان رخ ندادن این اتفاق هم وجود دارد. پس نباید با انتظار پولسازی وارد دنیای پادکست سازی بشوید، چون ممکن است بزودی از این کار دلسرد شوید. بهتر است وقتی تمام این موارد را در نظر گرفتید پادکست سازی را شروع کنید و ایده مد نظر خود را پیدا کنید. همچنین می توانید پادکست های مشابه انگلیسی را پیدا کنید و آن ها را با دقت بررسی کنید، زیرا پادکست مدت زمان زیادی است که در بین مخاطبان خارجی زبان جا افتاده است و رشد بسیار زیادی داشته است.
به پیشنهاد تیم سیلور رسانه شما می توانید از پادکست های انگلیسی برای تولید پادکست های فارسی ایده بگیرید و می توانید قبل از اینکه یک اپیزود را منتشر کنید آن را بنویسید و به صورت تمرینی آن را ضبط کنید و به دوستان نزدیک خود که البته منتقدان خوبی هم باشند بدهید که آن ها را بررسی کنند و نظرات خود را بگویند و رفته رفته کار را پخته تر کنید تا در نهایت بتوانید رضایت مخاطبان را جلب کنید.
تجهیزات ساخت پادکست
برای اینکه بتوانید یک پادکست با کیفیت بسازید، می
توانید با استفاده از موبایل و نرم افزارهایی که بر روی رایانه شخصی شما نصب می
شود این کار را شروع کنید و وقتی که به درآمد زایی رسیدید تجهیزات گران قیمت تر
مانند میکروفون خریداری کنید.
برنامه ی ساخت پادکست برای اندروید
- Easy Voice Recorder
- Titanium Voice Recorder
برنامه ی ساخت پادکست برای iOS
نکات قابل توجه برای ساخت پادکست بصورت VOIP
- بین 10 تا 15 سانتی متر از میکروفن فاصله بگیرید و هوای نفس خود را در آن ندمید.
- از هندزفری یا هدست استفاده کنید.
- برای ضبط یه محیط آرام و ساکت پیدا کنید.
- نوتیفیکیشن گوشی را خاموش کنید یا گوشی را روی سایلنت یا don’t disturb قرار دهید.
- جنب و جوش زیادی نداشته باشید تا صداهای مزاحم و نویز در ویس نباشد.
- اگه چیزی خراب شد نگرانش نباشید، دوباره تکرار کنید.
ما در تیم تولید محتوای سیلور رسانه سعی کردیم در این مقاله شما را با نحوه ی ایجاد یک پاکست با کیفیت و خوب آشنا کنیم تا به وسیله آن بتوانید مخاطبین بیشتری جذب کنید، نکته مهم در ایجاد پادکست و محتوا (در هر نوعی) این است که محتوای تولید شده باید با کیفیت و آگاهی دهنده باشد و اصلا برای کسب درآمد و دیده شدن در گوگل و .. محتوا ایجاد نکنید محتوای با کیفیت شما به خودی خود این مزایا را به همراه خواهد داشت.