شعار نویسی تبلیغاتی روشی است که اهمیت فراوانی در بازاریابی دارد. شما باید بتوانید با استفاده از این مولفه، موضوع اصلی و هدف کلی را برای مخاطب روشن سازید. در شعارها هدف شرکتها و موسسات گفته می شود. یعنی بیان می شود که هدف از تاسیس شرکت چیست؟ رسالت موسسه چیست؟ گاها نقشه راه آینده شرکت هم به مخاطب نمایش داده می شود. برخی از برندها با استفاده از این ابزار، وجه ممیزها و مزیـتهای آن را بیان می کنند.شعار تبلیغاتی آوازه گری، یکی از اضلاع مثلث هویت برند است. شعار تبلیغاتی، به منظور تبلیغات ساخته میشود. قابل فهم است و به سادگی بخاطر سپرده می شود. شرکت سیلور رسانه مرکز چاپ و تبلیغات در کلانشهر تهران از سال 1375 به صورت مستقل وارد عرصه تبلیغات گردیده و با بهره گيری از تجارب گذشته، فن آوری های نوين، و بکار گیری نیروی متخصص،خلاق و با توجه به جديدترين استانداردهای جهانی و تطبيق آن با فرهنگ اسلامی و ايرانی موفق به ارائه بهترین خدمات به هموطنان عزیز می باشد. در این مقاله سعی داریم به بررسی بهترین راه های تبلیغات محیطی بپردازیم.
سر فصل های مقاله :
• شعار تبلیغاتی چیست ؟
• اصول نوشتن شعار تبلیغاتی موفق
• مراحل نوشتن شعار تبلیغاتی
• انواع کانسپت های شعار تبلیغاتی
• شعار تبلیغاتی خود را چگونه نمایش دهیم ؟
بهطورکلی، شعار تبلیغاتی یک گزاره کوتاه است و در عین حال ساده و به یاد ماندنی استفاده میشود که از طریق کسبوکار مورد نظر به سرعت در ذهن مشتری تداعی میشود. شعارهای تبلیغاتی شامل بخشی از استراتژی بازاریابی در ابعاد پیشرفتهتر خود است. داشتن یک شعار تبلیغاتی خوش آهنگ، تأثیرگذار و دلپذیر میتواند تأثیر بسیار مثبتی بر کلیه اقدامات بازاریابی کسبوکار شما بگذارد.
همانطور که ساخت لوگو یا تولید محتوای خوب، مخاطب را تحت تاثیر قرار می دهد، شعار خوب نیز برای یک کسب و کار موفق الزامی است. برای نوشتن یک شعار تبلیغاتی موفق، مانند خلق هر مورد موفق دیگری نیازمندِ تفکر و زمان هستیم.
• سادگی و کوتاه بودن یک شعار موردی است که رعایت آن اجباری است. چرا که همانطور که گفتیم یکی از اهداف شعارها، به یاد سپردن آنها است. همچنین شعار تبلیغاتی باید طوری باشد که مخاطب با خواندن یا شنیدن آن، هدف اصلی را به سادگی درک کند.
• در این جمله کوتاه که معمولا تک جمله ای است، صداقت بسیار پر اهمیت است. شما باید به نحوی شعار را بنویسید که تمامی کلمات آن شعار واقعیت داشته باشند و یا در آینده بسیار بسیار نزدیک به حقیقت بپیوندند. کارشناسان بازاریابی بر این باور هستند که بیشتر کلمات شعارتان را براساس آنچه که هستید بنا بگذارید. از اغراق شدیدا خودداری کنید.
• سعی کنید از مواردی که شما را از رقبا متمایز می کند، استفاده کنید.
• شعار تبلیغاتی نباید به زمان خاصی مختص شود. اگر اینگونه نباشد، با گذشت زمان محبوبیت شعار افت خواهد کرد.
• سعی کنید در توضیحات خود، از اضافه گویی خودداری نمایید. برای اینکه این گزینه را به خوبی اجرا کنید، به شما پیشنهاد میکنم از بدیهه گویی پرهیز کنید.
حال که با اصول اولیه نوشتن شعار تبلیغاتی آشنا شدید، وقت آن است که شروع به نوشتن کنید.
1. ابتدا به بررسی اجمالی یا همه جانبه بپردازید. این کار سبب می شود تا شما با مزایای نسبی خودتان آشنا شوید. همچنین رقبا را آنالیز کرده باشید.
2. حال وقت آن است که هر آنچه که به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید. این کار باعث میشود تا شما از داده های جدیدی که از مرحله قبلی وارد ذهنتان شده است به درستی استفاده کنید. در این مرحله وارد جزئیات نشوید. اهمیت ندهید چیزی که می نویسید چقدر صحیح و یا چقدر نادرست است.
3. وقتی که احساس کردید هیچ ایده دیگری به ذهنتان نمی رسد، ایدههای نوشته شده را به طور کامل مطالعه کنید. در این مرحله به احتمال زیاد ایدههای بیشتری به ذهنتان خواهد رسید. پس لیست خود را تکمیل کنید.
4. با گذشت از مرحله ۳، سعی کنید تا با یک مرحله ایدههای خوب را غربالگری کنید؛ یا به عبارتی شعارهای خوب را از دیگران جدا سازید. این امر به شما کمک می کند تا با ذهن بازتری ادامه دهید.
5. حال سعی کنید یک قالب کلی را از شعارها در ذهنتان تجسم کنید. آیا میخواهید ترکیبی از چند کلمه باشد؟ آیا میخواهید یک جمله باشد؟ یا تنها یک عبارت مدنظرتان است؟ در انتهای این قسمت به بررسی انواع قالب ها و کانسپت های آرمان تبلیغاتی (شعار تبلیغاتی) خواهیم پرداخت.
6. بعد از گذشتن از محله ۵ سعی کنید تا جزئیات برندتان را وارد قالب ها کنید. حال با توجه به گزینه هایی که در مرحله ۴ کامل کردید، تطبیقشان دهید.
7. حال تقریبا نمونه اولیه شعار در دستان شماست. اکنون نوبت آن است که آن را به یادماندنی کنید. شما می توانید از کلمات هم ریتم استفاده کنید. حتی قادر خواهید بود از یک آوای خاص برای بیان شعارتان در تبلیغات استفاده کنید.
8. در نهایت هم بین چند شعاری که مد نظرتان است، نظرسنجی کنید. در این قسمت می توانید از شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
9. بعد از مرحله ۸، شعار شما آماده است. تنها کافیست آن را در وب سایت، محصولات و بقیه مواردی که لازم می دانید، لحاظ کنید. البته قبل از تصمیم نهایی مواردی که در قسمت اصول نوشتن شعار تبلیغاتی موفق، گفته شد را مجدد بررسی کنید.
همانطور که در قسمت پنج مراحل شعار نویسی قول دادیم شما را با انواع کانسپت های تبلیغاتی آشنا خواهیم کرد.
• دستوری : معمولا با فعل شروع میشود و به انجام کاری دستور می دهد. برای مثال : انرگایزر در شعار خود می گوید: به مسیرت ادامه بده، ادامه بده، ادامه بده.
• توصیفی : برند یا جزئی از شرکت را توصیف می کند. برای مثال : آستون مارتین می گوید : قدرت، زیبایی و روح. اگر بخواهم مثالی از شعارهای برندهای ایرانی بزنم، برند امرسان می گوید : زیبا، پیشرو، مطمئن. به قسمت طراحی این شرکت اشاره شده است.
• خاص : رده بندی کسب و کار را مشخص می کند. یعنی مشخص کنید که کسب و کار در چه حوزه ای فعالیت می کند. مثلا پلی استیشن می گوید : در دنیای خود زندگی کنید، در دنیای ما بازی کنید.
• تحریک کننده : فرد را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال فدکس می گوید : وقتی که هیچ فردایی نیست.
• مبالغه آمیز : به عنوان بهترین کسب و کار در بین حوزه فعالیتتان معرفی کنید. اما اصلا این مورد پیشنهاد نمی شود.
شعار تبلیغاتی که شنیده یا دیده نشود، تقریبا بی خاصیت هست. پس باید چه کار کرد؟ حال وقت آن است که از ابزارهایی که آن ها را نمایش دهد، استفاده کنیم. در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
• تبلیغات در رسانه های پربازدید : واضحا استفاده از رسانهها برای نمایش کسب و کار شما بسیار کاربردی است. استفاده از ابزار تلویزیون بسیار پربازده است. اما باید هزینه را نیز در نظر بگیریم.
• تبلیغات چاپی : در اکثر تبلیغات چاپی (به محتوای تبلیغات چاپی لینک داده شود) که در مقالهای دیگر به آن پرداخته ایم، از شعارهای تبلیغاتی استفاده می شود. در ادامه استفاده این مورد را در کاتالوگ ها بررسی خواهیم کرد. در اکثر کاتالوگ ها از شعار تبلیغاتی برند استفاده می شود. اما طراح باید لحاظ کندکه در کجا و چگونه از این شعار استفاده شود. همچنین اینکه مخاطب حس صمیمیت را از طراحی دریافت نماید بسیار مهم است.
سپاس که تا انتهای مقاله همراه سیلور رسانه بودید. اگر شعار تبلیغاتی ندارید، به فکر نوشتن یکی از آن ها باشید. به تمامی پیشنهادات گفته شده در مقاله دقت کنید. تمام تلاشتان را کنید تا بهترین شعار تبلیغاتی ممکن را برای کسب و کارتان بنویسید. همچنین در مرحله انتشار و توزیع پیغام تبلیغاتی خود میتوانید از سیلور رسانه یاری بگیرید. سیلور رسانه در زمینه چاپ افست و بسیاری دیگر از زمینه های گرافیکی همراه شما خواهد بود.لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوره رایگان و ارتباط با متخصصین سیلور رسانه با شمارههای زیر تماس بگیرید.
رسالت شرکت سیلور رسانه رضایت مشتری و کیفیت محصول است
همراه : 818 90 40 0919
تلفن : 68-67 665 665 -021
تلگرام و واتس آپ : 818 90 40 0919
ایمیل : silverrasaneh@gmail.com